VÆRKSTED


På denne side fortæller jeg om mit værksted. Jeg skriver om de projekter, jeg har i gang for tiden. Det er primært nye bøger, men også andre initiativer inden for litteratur og vin.

Omslaget til FLAMMERNES BYTTE - Tragedien på Balkan 1927 til 1945 er nu færdigt efter en superfin proces med grafikerne fra forlaget Forfatterskabet, der udgiver bogen 15. februar 2021.


Det bliver stort.


Vil du forudbestille bogen, sender du bare en mail eller en besked, se under Kontakt.


mvh Morten


Flammernes bytte - Tragedien på Balkan 1927 til 1945Andet bind i min trilogi om Lermontov-Tsirkul slægten er ved at tage form. Bogens primære protagonist er Petr, Allas ældste søn, der efter ankomsten til Sarajevo i 1927 sammen med sin lillebror Igor, hvirvles gennem turbulente år kulminerende med afslutningen på Anden Verdenskrig og etableringen af det socialistiske Jugoslavien i 1945.


Det er mit håb, at romanen med afsæt i virkelige personers oplevelser og konkrete historiske begivenheder kan være med til at fortælle om en vanvittig dramatisk tid i Balkans historie frem til afslutningen på 2. verdenskrig, der i sig selv rummer kimen til senere tragedier på Balkan.


Men det er også klart for mig, at jo nærmere vi kommer nulevende slægtsmedlemmer, jo sværere er det at komme frem til den nøgenhed i teksterne, der virkelig batter. Det er et etisk og et arbejdsmæssigt dilemma, som jeg battler noget med. Har du ideer til, hvordan sådanne udfordringer tackles, er du velkommen til at sende mig en besked eller en e-mail (se Kontakt).


Romanen kom på gaden i februar 2021 på forlaget Forfatterskabet.


Min ven Vlado fotograferet i bazaren i Sarajevo. Vlado er Alla's barnebarn.

Denne gade i Sarajevo spillede en stor rolle for familien Tsirkul i tiden op til og under 2. verdenskrig. Foto taget på en af mine mange ture til Sarajevo.

Familiens hjem i Skenderija gaden i Sarajevo - i hvert fald i min roman.

BOG PÅ VEJ:

Broen over intetheden - Tragedien i Jugoslavien 1945 til 2020


Tredje bind i min trilogi om Lermontov-Tsirkul slægten er på tegnebrætet. Arbejdstitlen er 'Broen over intetheden - Tragedien i Jugoslavien 1945 til 2020'. Bogens primære protagonist er Petr, som det også er tilfældet i bind 2. Handlingen følger Petr efter afslutningen på 2 verdenskrig, gennem opbygningen af det socialistiske Jugoslavien, til opløsningen i 1990 og de efterfølgende krige. Romanen bringer læseren helt frem til vore dage og beretter om den usikkerhed om fremtiden, der fortsat er fremherskende på Balkan, og især gør sig gældende for befolkningen i Bosnien Hercegovina.


I forhold til bind 2 og især bind 1, bevæger dette bind  sig længere væk fra den oprindelige slægtshistorie, men er stadig i vid udstrækning inspireret af de oplevelser som Lermontov-Tsirkul slægten har gjort gennem årene og frem til idag.


Romanen forventes på gaden i slutningen af 2022.