WINE & WORDS


WINE & WORDS hos VerdensMindsteBoghandel - Et litterært og vinøst arrangement for mennesker, der holder af spændende bøger og god vin, og hvor snakken om de gode bøger bedst foregår tilsat et godt glas vin.


WINE & WORDS er et samarbejde mellem forfatter og forlægger Karen Schultz, Verdens mindste boghandel og New Pub forfatter & vinimportør Morten Kvistgaard (New Balkan Wines).


Ideen med WINE & WORDS er at skabe et tilbagevendende arrangement i Verdens mindste boghandel i Skindergade 15 til en god snak om ny litteratur fra New Pub’ere, andre selvudgivere og mikro–forlag tilsat nye, gode vine fra små producenter fra Serbien og Kroatien.

WINE & WORDS 26. MARTS 2020 - UDSKUDT PGA CORONAVIRUS. NYE TIDER UDMELDES, NÅR STORMEN HAR LAGT SIG.


Tid og foratter:


Tredje episode i vores Wine & Words føljeton er 26. marts, 20.00 – 22.00: Forfatter og vinimportør Morten Kvistgaard præsenterer sin historiske slægtsroman ’Alla og klaveret – Den russiske tragedie 1912 til 1924.’ Romanen er baseret på virkelige hændelser og inspireret af virkelige personers oplevelser i Rusland før og under Første Verdenskrig, under borgerkrigen og den kommunistiske revolution og i årene efter.


Bogens anmeldelser er gode og lyder bl.a. fra Cattsbooksandcoffe.com: ’I en form for heterofoni skildres krigens og revolutionens historie fra flere forskellige vinkler, hvilket giver et mere afrundet billede end set andre steder. På denne måde rummer romanen hele spekteret, og det er medvirkende til at spinde en medrivende læseoplevelse. Morten har skabt en symfoni af skæbner, der fremstår levende og alle har deres grunde til de handlinger, de foretager.’ 5 kattepoter.


Efter præsentationen af bogen, vil publikum blive inviteret til at kommentere og stille spørgsmål til forfatteren. Diskussionen kan både være om bogen som sådan, hvor vi taler om plot, karakterer, spændingskurve mv, og også om bogens tilblivelseshistorie fra idé og inspiration via research og skriveproces til det endelige resultat.


Signerede eksemplarer af aftenens bog kan købes.


Aftenens vin præsenteres også af Morten Kvistgaard, og der er mulighed for at købe et glas til samtalen om aftenens bog, samt en flaske eller to med hjem.


Entre:


Adgang koster 50 kr., der betales ved ankomst, eller ved køb på VerdensMindsteBoghandles web-site, se link.


Entrebilletten giver mulighed for at deltage i en lodtrækning om en flaske vin. Entreindtægterne går til dækning af driftsomkostninger som oprydning og rengøring. WINE & WORDS er et non-profit arrangement.
WINE & WORDS 27. FEBRUAR 2020


Tid og forfatter:


Anden episode er 27. februar, 20.00 – 22.00. Forfatter Klaus Enghvidt Olsen præsenterer ’Sandheden om Oliver’, der er udgivet i 2019 og er en kombineret krimi og kærlighedshistorie.


Bogrummet.dk skriver: ’Det er en godt skrevet bog, som fanger læseren. I løbet af bogen oplever vi, hvordan personen Oliver bliver åbnet for os lag på lag, som et løg man skrælder, og inde bag det hele er et følsomt og fint menneske. Sproget er flydende og termerne er ikke uden humor, plottet er godt og med en slutning, der ikke er gennemskuelig før til aller sidst.’


Efter Klaus' præsentation af bogen, vil Morten Kvistgaard lægge op til en fordomsfri snak. Publikum er også inviteret til at kommentere og stille spørgsmål til forfatteren om bogen. Diskussionen kan både være om bogen som sådan, hvor vi taler om plot, karakterer, spændingskurve mv, og også om bogens tilblivelseshistorie fra idé og inspiration via research og skriveproces til det endelige resultat.WINE & WORDS 23. JANUAR 2020Tid og forfatter:


Første episode er 23. januar, 20.00 – 22.00. Her vil forfatter Claudia Westh Lonning præsentere ’Skakmesteren fra Tirana’, der er en historisk roman om tiden i Albanien under 2. verdenskrig og det efterfølgende kommunistiske diktatur. 


Bogen får meget fine anmeldelser som denne fra CatsBooksandCoffee: ’Et meget spændende indblik i et noget ukendt land og dets kaotiske historie. En imponerende debut’. 5 kattepoter.


Efter Claudias præsentation af bogen, vil Morten Kvistgaard lægge op til en fordomsfri snak. Publikum er også inviteret til at kommentere og stille spørgsmål til forfatteren om bogen. Diskussionen kan både være om bogen som sådan, hvor vi taler om plot, karakterer, spændingskurve mv, og også om bogens tilblivelseshistorie fra idé og inspiration via research og skriveproces til det endelige resultat.


Signerede eksemplarer af aftenens bog kan købes.


Aftenens vin præsenteres af Morten Kvistgaard, og der er mulighed for at købe et glas til samtalen om aftenens bog, samt en flaske eller to med hjem.


Se min anmeldelse af romanen under News and Views.